Probiotica voor honden

Het is niet alleen voor mensen van belang om een goede darmflora te hebben. Dieren kunnen ook baat hebben bij het gebruik van probiotica. Heeft u toevallig een hond die veel aan de diarree is? Diarree bij een hond kan behandeld worden door probiotica te gebruiken.

Waarom probiotica voor honden?

Honden krijgen vaak een eenzijdig dieet. Hun dagelijkse voeding bestaat meestal uit droge brokken, soms in combinatie met vlees. Lang niet alle merken hondenbrokken bevatten de noodzakelijke samenstelling voor honden. Hierdoor kunnen ze op termijn klachten ontwikkelen met de darmen en met de maag. Het afweersysteem wordt minder, uw hond kan last krijgen van diarree en kan gewicht verliezen. Het gebruik van priobiotica voor de hond kan gezondheidsbevorderend werken. De gezonde bacteriën helpen om de darmflora op orde te brengen, bevorderd het immuunsysteem en zorgt voor een gezonde ontlasting. Probiotica is volkomen veilig te gebruiken, ook voor honden. Het zijn lichaamseigen bacteriën. Deze goede bacteriën helpen om uw hond gezond te houden.

Probiotica na een ontwormingskuur

Honden kunnen last hebben van wormen. Een wormenkuur voor een hond zal de darmflora flink laten ontregelen. Het vernietigt de darmflora als het ware. De hond kan hier na afloop van het ontwormen flink last van krijgen. Probiotica helpt om de darmflora weer te herstellen en is dan ook zeker aan te raden na een ontwormingskuur.

Gezonde darmflora bij honden

Bent u met uw hond op controle bij de dierenarts? Grote kans dat de dierenarts vraagt naar het voedingspatroon van uw hond. De dierenarts kan preventief voorstellen om probiotica te gaan gebruiken. Ook als uw hond diarree heeft of last heeft van andere klachten kan probiotica voorgeschreven worden. Dit hoeft overigens niet alleen bij een hond. Ook andere dieren kunnen baat hebben bij probiotica. U hoeft natuurlijk niet te wachten om probiotica van de dierenarts te nemen. U kunt ook zelf probiotica voor honden aanschaffen. Let wel altijd op de gebruiksaanwijzing om de juiste dosering te gebruiken.