Probiotica voor baby’s en kinderen

We weten inmiddels dat probiotica een positieve invloed op de darmflora van volwassenen kan hebben, maar hoe zit het met de invloed van probiotica op baby’s en kinderen? Heeft het ook een positieve invloed op baby’s en kinderen? En, nog belangrijker, is het gebruik van probiotica voor baby’s en kinderen ook veilig?

Probiotica voor baby’s

Voor baby’s zijn er speciale soorten probiotica’s op de markt. Let wel op dat u speciale probiotica voor baby’s gebruikt, dit vanwege de samenstelling. Probiotica is veilig, ook voor baby’s. Het zorgt voor goede bacteriën in de darmen. Wanneer is het verstandig probiotica te gebruiken? Dit hangt een beetje van uw persoonlijke voorkeur af. Alhoewel bewezen is dat probiotica voor baby’s veilig gebruikt kan worden, is het exacte positieve effect nog niet 100% bewezen. Wel zijn er verschillende onderzoeken die aangeven dat probiotica een positieve werking kan hebben bij baby’s die vaak huilen (huilbaby’s), bij eczeem of bij dunne ontlasting.

Probiotica voor kinderen

Ook kinderen kunnen baat hebben bij het gebruik van probiotica. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die beweren dat het gebruik van probiotica kan helpen om allergieën te voorkomen. Ook bij diarree kan het een positieve werking hebben. Andere gezondheidsbevorderende effecten zijn het verminderen van luchtweginfecties en zorgen voor een goede ontlasting. Er zijn speciale producten op de markt die speciaal gericht zijn op kinderen.

Probiotica tijdens de zwangerschap

Heeft het gebruik van probiotica een positief effect tijdens de zwangerschap? Er zijn verschillende onderzoeken die beweren dat het nut kan hebben om probiotica tijdens de zwangerschap te gebruiken. In 2001 was er een onderzoek die aantoonde dat het gebruik van probiotica in de laatste weken van de zwangerschap ervoor kan zorgen dat de kans op het ontstaan van eczeem bij de baby met 50% zal verminderen. Ook kwam er uit een onderzoek naar voren dat het ontstaan van allergieën bij baby’s verminderd zal worden door probiotica te gebruiken.