Darmflora

Ons maag-darmstelsel bevat vele biljoenen aan micro-organismen. Bij het maag-darmstelsel gaat het vooral om bacteriën. Deze bacteriën zorgen samen voor een optimale werking van de maag, de darmen en de algehele spijsvertering. Deze biljoenen bacteriën bestaan uit ongeveer 100 tot 600 verschillende soorten, waarvan het merendeel zich in de dikke darm hebben genesteld. De darmflora zorgen gezamenlijk voor het afbreken van stoffen als vezels en kraakbeen, maar ook voor de synthese van stoffen als vitamine K. Bij een verstoring van de darmflora kan er een negatief effect op de gezondheid plaatsvinden. Een groot gedeelte van onze ontlasting bestaat uit bacteriën. Een verstoring van de darmflora kan dan vrij snel van invloed zijn op de ontlasting. Deze kan erg dun, of juist erg hard zijn. Obstipatie of diarree komt veel voor bij een verstoorde darmflora.

Darmflora verbeter met probiotica

Heeft u last van een verstoorde darmflora? Heeft u dunne ontlasting of juist obstipatie? Heeft u andere klachten die toegeschreven kunnen worden aan de bacteriën in het maag-darmstelsel? Probiotica kan helpen om de darmflora te verbeteren. Probiotica zit boordevol goede bacteriën die onze darmflora weer herstellen. De balans tussen de bacteriën wordt weer in evenwicht gebracht. Dit kan op veel mensen een gezondheidsbevorderend effect teweeg brengen. In eerste instantie werd gedacht dat probotica ervoor zorgde dat de ontlasting weer beter werd. Later kwam men erachter dat probiotica ook een positief effect op andere gezondheidsproblemen kan hebben. Diverse ziekten en gezondheidsproblemen kunnen baat hebben bij probiotica. Het immuunsysteem wordt ook beter ondersteund. Hierdoor kan het helpen om andere ziektes of aandoeningen te voorkomen.

Is het veilig?

Probiotica is veilig te gebruiken. Let echter wel op de juiste hoeveelheid. Te weinig inname van probiotica kan ervoor zorgen dat het geen effect heeft op de darmflora. Een te grote hoeveelheid probiotica kan juist zaken gaan ontregelen. Zorg er daarom altijd voor dat u de juiste hoeveelheid, zoals aangeraden op de verpakking, in gaat nemen.