Acidophilus capsules

In onze darmen bevinden zich miljoenen goede bacteriën, deze zorgen ervoor dat slechte bacteriën geen kans krijgen tot groeien. Wel moeten de goede bacteriën dan voldoende aanwezig zijn, als dat niet het geval is kan je Acidophilus capsules slikken als Acidorce Probioticum, deze zorgen voor een betere voedselvertering.

De opname van voedingsstoffen zal beter gedaan worden, de kans op allergieën zal met de helft verminderen is weerstand verhogend. Ook werkt het tegen darmparasieten, schimmelinfecties en zal het de darmflora helpen herstellen na een antibioticakuur. Wanneer je op vakantie gaat naar een ontwikkelingsland waar voedsel en water besmet kan zijn is het verstandig om deze vorm van pre biotica te slikken.

Prebiotica producten

Probioticum zit in verschillende etenswaren, je kunt er dus makkelijk voor kiezen om op een natuurlijke wijze jouw darmflora op pijl te houden. Zo kun je bepaalde wortels van planten eten wat inuline bevat, maar ook FOS en GOS is te vinden in prei, asperges, bananen, uien, peulvruchten en in sommige noten.

Deze pro biotica zorgt er samen voor dat het aantal bacteriën in jouw darmen voldoende is. Ook zijn er probioticum capsules die dezelfde werking hebben, deze capsules zijn te koop in de apotheek en drogisterijen. De levende probiotische culturen als bacteriën en gisten zullen een positieve invloed hebben op de werking van de darmen.

Probiotische yoghurt

Yoghurt bevat van naturen al probiotica, dit doordat er levende micro-organismen zitten in deze zuivel. Er is aangetoond dat yoghurt de spijsvertering helpt bevorderen en ook bescherming biedt tegen een bepaald aantal ziekten. De goede bacteriën in yoghurt helpen de afbraak van het voedsel in het lichaam, daarnaast versterken ze in immuunsysteem.

Wanneer er bij jou sprake is van een slechte spijsvertering is het ook aan te raden yoghurt te eten. Dit helpt de darmflora in balans te houden zodat eten goed opgenomen kan worden in het lichaam. Om zeker te weten of jouw yoghurt probiotica bevat kun je altijd kijken op het etiket.